lauantai 18. toukokuuta 2013

Ylistaron kisat

Tänään siis oltiin Ylistarossa alue-estekisoissa. Otettiin vain Kerttu mukaan tälläkertaa (ja Karkki seuraponiksi). Saatiin myös tutuilta lainaksi 3 hevosen koppi, jota testattiin eilen ja voin sanoa että tosi hyvä koppi on! Heppa oli rauhallinen koko ajan, eikä riehunut yhtään. Lähdettiin siis aamulla n. klo 10.30 matkaan ja Ylistarossa oltiin n. klo 12.

Ylistarossa oltiin hyvissä ajoin, 90cm luokka oli vielä käynnissä. Kisapaikalla oli tosi kuuma! Metrin rata oli aika helppo, ei mitään kovin vaikeaa linjaa tms. Erikoisesteitä kyllä oli koko kenttä täynnä, mutta Kerttu ei niistä välitä. Metrin verkassa Kerttu tuntui tosi hyvältä, ei kuumunut liikaa ja hypytkin onnistuivat. Lähdettiin siis luottavaisin mielin radalle. Rata oli aika hyvä, uusinnassa olisin saanut mennä kyllä vähän lujempaa, mutta mitäs pienistä. Luokassa lähti 41 ratsastajaa ja päästiin sijalle 12, oltiin viimeiset sijoittuneet :D Ei muistettu muuten ottaa tota meidän ruusuketta mukaan :/

Video:



Katseltiin siinä hetken vielä ratoja, kunnes 110 rataantutustuminen alkoi. Tutustumisessa eräs tuttava antoi hyviä vinkkejä rataan ja teihin, arvosteluhan oli siis A.2.0.  Toi oli oikeastaan aika helppo rata. Ennen verkkaa Kerttu onnistui hajottamaan suitsensa, mutta onneksi eräs tuttava lainasi omiaan. Kerttu oli verryttelyssä todella hyvä. Ratakin sujui tosi hyvin, kunnes tuli okseri-pysty linja. Aloin ottamaan välissä ihan liikaa kiinni ja odotin, että Kerttu taas kerran pelastaa mut hyppäämällä sen esteen, mutta eipähän hypännyt :D Mun olis pitäny ton sateenkaari-esteen jälkeen ottaa nopeammin kiinni ja sitten ennen tota vesimattoa olla tekemättä mitään. Toi loppurata sujuikin sitten ihan hyvin.

Video:



Mun mielestä nää kisat meni kuitenkin tosi hyvin, vaikka ei mitään merkittävää savutettukaan. Olihan nää kuitenkin meidän ekat ulkokisat. Puitteet olivat tuolla tosi hyvät, iso kenttä ja verkka. Ilmakin oli hyvä, ehkä hitusen liian kuuma :D Me muuten kokeillaan Kertulla nyt kolmipaloja, että jos se sitten toimisi niillä hyvin. Meillähän on käytössä nyt omppunivel.

Tälläisellä menopelillä lähdettiin aamulla!


Ensi viikolla mulla on Kertulla ekaa kertaa kouluvalmennus! Valmentajana Toimii Carolina Westerlund. Carolinahan on kouluttanut hevosia Grand Prix tasolla, joten varmasti todella hyvä valmentaja! Ekana päivänä (perjantai) Carolina läpiratsastaa Kertun ja seuraavan päivänä menen itse tunnille (: Jännää.

Heh, ei mulla muuta, olis kyl kiva saada jtn kommenttia. Seuraavat kisat ovatkin _ehkä_ Vaasassa, jos saan vaan kyydin. Lähden sinne tälläkertaa vain Paronalla ja luokkina menisin 90 ja 100.

14 kommenttia: