maanantai 12. toukokuuta 2014

Laakso 11.5

Eilen siis lähdettiin Helsinkiin Laaksolle. Herätys soi klo 5.10! Ihme kyllä olin tosi virkeä herätessä. Matkaan siis lähdettiin pelkällä Figolla. Matkalla otettiin yksi kaveri kyytiin Hämeenkyröstä, eipähän ollut enää tylsää autossa.

Kisapaikalla oltiin ajoissa, koska oli menossa vasta kansallinen 110. Katsottiin hetken luokkaa, ja sitten pian mentiin valmistautumaan 115-luokan radankävelyyn. Rata oli aika helppo, tai ei ainakaan mikään kovin haastava. Erikoisesteitäkään ei ollut. Verkassa Figo oli ihan hyvä, vähän kyllä ihmetteli kaikkea. Rata ei sitten mennytkään niin hyvin. Radalla kaikki oli hepan mielestä niin jännää! Ykkönen mentiin hyvin, mutta sitten otettiin kielto varmaan radan pienimmälle pystylle. Figo ei kytännyt estettä, mutta kyttäsi kyllä sen takana olevia pelottavia asioita, tässä tapauksessa katsomoa/verkkaa/jotain muuta. Tuo kielto kyllä tuli vähän yllätyksenä, en ehtinyt ollenkaan reagoida siihen. Toisella kertaa mentiin yli, mutta sitten puomi putosi...:D Mitään suurempia virheitä ei sitten tapahtunut, paitsi että tulin 5. esteelle vinosti ja sarjalle liian isolla hypyllä, mutta selvittiin kumminkin. Otettiin vielä viimeinen pysty alas, koska tultiin vähän lähelle. Saatiin vielä pari aikavirhettä, joten tulos oli 14vp! Ei ihan meidän parhaimpia tuloksia...

Sitten vielä 120-luokka. Verkassa Figo hyppäsi hyvin, en verkannut kovin paljon. Radalla heppa taas kyttäsi ihan kaikkea, ei kiva. Meidän matka tyssäsi ensimmäiselle esteelle, joka oli okseri, jossa oli valkoinen "laatikko" alla. Ensimmäisellä yrityksellä laitoin pohkeet kiinni ja näpäytin pienesti raippaa, mutta se ei auttanut asiaa kyllä yhtään. Kielto tuli taas vähän yllättäen, joten putosin kaulalle. Onneksi pääsin kumminkin satulaan nopeasti. Uusi lähestyminen ja tällä kertaa vähän enemmän raippaa ja pohkeita, mutta ei. Tultiin kyllä vähän lähelle estettä, mutta hevonen olisi kyllä voinut hypätä siitä! No, ei voi mitään. Otin vielä pari hyppyä verkassa okserille, heppa hyppäsi hienosti. Siihen oli hyvä lopettaa.

Kyllä vähän harmitti ajaa sen melkein 5 tuntia kisoihin, ja sitten kun meni vielä niin huonosti! Mutta kyllä ymmärsin itsekin, että ekoissa ulkokisoissa ei mene välttämättä ihan täydellisesti. Ja sitten kun on vielä kokonaan uusi paikka ja enemmän häiriötekijöitä, niin pakostihan siinä rupeaa vähän heppaa jännittämään. En siis ollut hevoselle mitenkään katkera, tarvitaan vain enemmän rutiinia! Muuten mulla olikin ihan kiva päivä, ainakin hyvä seura oli :D







Seuraavat kisat ovat sunnuntaina Ylistarossa. Toivotaan nyt, että siellä menisi paremmin, vaikka Ylistaro on mulle epäonnen paikka! Pitää vähän katsoa, että otetaanko Parona myös hyppäämään.


8 kommenttia:

  1. Hienostihan figo hyppäs! :) Stemppiä seuraaviin kisoihin! :)

    VastaaPoista
  2. Kuka kaveri tuli hämeenkyröstä mukaan?

    VastaaPoista
  3. Voisitkohan, jos vain kerkeät niin postata muutenkin kuin kisoista? :) ja olisi kiva jos tekisit jonkun videon mitä otat kisoihin ja miten valmistaudut kisoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kesälomalla ehdin varmaan paremmin kirjoittaa muistakin asioista ja pistetään mietintöön:)

      Poista
  4. Jätkä ratsastajii tuntuu olevan aika harvas mut hyvä et ne muutamat on sit ees näinki hyvii ja vaik noi kisat ei sit menny iha niin putkee ni mahtavaa lukee et ymmärtää hevosen tilanteen:) tsemppiä ja kärsivällisyyttä seuraaviin kisoihi !
    Jos kiinnostaa ni saa käydä kurkkaa
    dreamofred.blogspot.fi

    VastaaPoista