lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kotitallin aluekisat 18.4

Alkaa nämä postaukset olla hieman tylsiä nykyään, kun vain kisoista ja valmennuksista tulee kirjoitettua. Noh, ei anneta sen haitata!

Eli siis, meidän tallilla oli eilen alue-estekisat. Menin tällä kertaa vain Figolla. Ensimmäinen luokka alkoi kymmeneltä, jossa myös siskoni ratsasti. Autoin häntä rataantutustumisessa, verkassa jne. Sen jälkeen katsoin huoletta ensimmäisen alueluokan (85) loppuun.

Katsoin hetken myös 95-luokkaa, kunnes minun piti mennä laittamaan Figoa valmiiksi. Onneksi Venla oli myös auttamassa. Kun oltiin saatu Figo valmiiksi, Venla kävelytti hevosta ja minä menin kävelemään rataa. Rata oli ihan samanlainen, kuin viime vuonna hallimestaruuksissa...:D Lähdin luokassa kymmenentenä, joten sain mennä heti verkkaamaan. Verkassa Figo oli ihan outo! Se oli kyllä ihan hyvä, mutta se kuumui ja teki aivan järkyttävän isoja loikkia. Kyllä se siitä sitten vähän rauhoittui. Radalla ei sitten sujunutkaan niin hyvin. Heti ensimmäisellä esteellä meinasi tulla kielto, kun hevonen vähän kyttäsi estettä! Kyllä se siitä sitten onneksi meni. Linjalla ratsastin väärin, otin siihen 4 askelta ja okserille tuli ihan liian kaukaa hyppy. Violetin okserin jälkeen tuli kauhea blackout, en muistanut missä seuraava este oli! Huomasin sitten vähän myöhässä, että muurihan se oli ja piti pakko tehdä ympyrä. Hävetti kyllä vähän...

Seuraavaan luokkaan tsemppasin. Harjoittelin tällä kertaa kunnolla radan kaverini kanssa (...kröhöm). Arvostelu oli A.2.0. Lähdin seitsemäntenä. Verkassa Figo oli tosi hyvä, ainakin okserille tuli tosi hyviä hyppyjä. Rata meni myös hyvin. Tällä kertaa muistin ratsastaa ja odottaa, enkä lähtenyt puskemaan! Harmillisesti viimeisellä esteellä puomi tuli mukaan. Tultiin siihen vähän lähelle ja takajalat eivät nousseet sitten kunnolla. Jos ei puomi olisi tippunut, oltaisiin sijoituttu! Mutta tyytyväinen olen kuitenkin.



105cm



115cm

Kertulla muuten ollaan ehkä löydetty syy sen haluttumuuteen hypätä. Se on nyt saanut aika paljon massaa viime vuodesta, joten satula ei ole sille enää sopiva. Se on hieman ahdas, toppaukset vähän liian kovia ja se puristaa säästä. Meille tulee pian onneksi satulansovittaja, joka katselee paremman satulan. Kerttu on vieläkin siis ihan kävelyliikutuksella, ellen sitten uskaltaudu menemään ilman satulaa tai juoksuta! Toivon mukaan asiat järjestyy tältä osin.

Seuraavat kisat ovat viikon päästä Myrkyssä. Siellä menen lauantaina Paronalla metrin ja Figolla 110 & 120. Sunnuntaina menen varmaan Paronalla taas metrin ja Figolla 110.

Minulla on muuten huomenna pitkästä aikaa kuoluvalmennus! Se alkaa jo yhdeksältä aamulla, mukavaa. Toivotaan että menee hyvin!

2 kommenttia:

  1. Voisitko tehä vaikka seuraavista kisoista kunnon videopostauksen? (: ja hyvin meni!

    VastaaPoista
  2. Kiva lukee välillä pojankin blogia. Hyviä postauksia! :)

    VastaaPoista