torstai 12. syyskuuta 2013

Kouluratsastus on ihan tyhmää

Tänään oli taas semmoinen päivä, ettei mikään vaan onnistunut!

Palataan kuitenkin taaksepäin. Kalajoen kisojen jälkeen olen tuuppaillut aika paljon. Kerttu oli ollut ihan ok, vähän oudontuntuinen. Viime viikon tunnilla ratsastusopettaja huomautti, että kannattaa tarkistaa hevosen suu. Onneksi tarkistettiin, koska vasemmasta poskesta löytyi muutama piikki, joka oli vähän hinkannut. Ihmettelinkin ratsastaessa, että miksi hevonen ei tahdo kunnolla tukeutua vasempaan ohjaan. Kertun suu raspattiin ja se sai sitten pari päivää lomaa.

Kun Kertulla ei voinut mennä, menin sitten Paronalla. Se on ollut ihan normaali oma itsensä. Hyppäsin sillä pitkästä aikaa maanantaina. En hypännyt kovin paljon, koska oli kuitenkin aika myöhä. Esteetkin pysyivät siinä max ysikympissä. Huomenna Paronalla olisi ollut mun siskon kanssa se joku Talent-valmennustunti (vai mikä se nyt onkaan) mutta Parona ei voi tulla, koska mulla on Nevalan estevalmennus huomenna, eikä samaan traikkuun voi laittaa molempia.

Tänään oli sitten eka ratsastus raspauksen jälkeen. Aluksi hevonen tuntui oikeastaan aika hyvältä, mutta sitten kun alettiin mennä laukkatehtäviä, niin Kerttu vastusteli mun apuja. Oikeassa laukassa Hevonen kaatui aika paljon sisällepäin, vaikka kuinka yritin pitää ulko-ohjan tuntumalla, mutta kun ei. Se ei halunnut tukeutua ulko-ohjaan. Vasempaan kierrokseen se oli ehkä vähän parempi, mutta ei kyllä mikään loistava. Toki toi sisällepäin kaatuminen voi aiheutua monesta muustakin asiasta, esim vaikka jumeista, omasta istunnastani ja vaikka mistä. Neuvoiksi saatiin, että tehtäisiin paljon väistöjä (ikinä ei voi tehdä liikaa väistöjä) ja paljon työstämistä käynnissä ja ravissa.

Sunnuntaina menen Kristan kisahoitajaksi Tampereelle, kun ei oikein ole muutakaan tekemistä. Ja huomenna mulla tosiaan on se Kari Nevalan estevalmennus, toivottavasti saisin jotain kuvia ja videoita sieltä.


1 kommentti: