sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Hej kaikki. Pitkästä aikaa päätin taas vähän kirjoitella kuulumisia!

Tosiaan postauksia en ole viitsinyt tehdä, koska en edelleenkään saa kuva- tai videomateriaalia kovinkaan usein. Osittain myös oma laiskuus ja haluttomuus on vaikuttanut asiaan.

Kokkolan kisojen jälkeen oltiin joukkuemestaruuksissa Ylistarossa 9.8. Ikinä ei ole Ylistarossa mennyt hyvin, mutta nyt meni. 
   Ekaksi minun olisi pitänyt mennä se joukkueluokka, joka oli se 100. Mutta meidän joukkueenjäsen hylättiin jo ysikympissä, niin vaihdettiin luokka sitten kymppiin. Radalla oli kaikenlaisia pelottavia erikoisesteitä, mutta itsessään rata ei ollut kovinkaan vaikea.
   Alku ei vaikuttanut kovin lupaavalta, menin putoamaan Figolta verkassa, ristikolla. Ristikon alla oli pieni vesimatto, jonka figo sitten huomasi ja veti liinat kiinni ihan yllättäen! Hyvä minä, todellinen esteratsastaja. Tuossa tilanteessa en tiennyt pitäisikö nauraa vai hävetä. Mutta seuraavalla kerralla mentiinkin sitten aika ilmavasti yli ja koko loppuverkka meni hyvin. 
   Radalla Figo oli aika hyvä, se ei oikeastaan kytännyt oikein mitään, kun sain tuettua jalalla hyvin. Virhepisteetön suoritus tuli ja päästiin erilliseen uusintaan! Uusinta oli ihan kiva, suunnittelin muutamat vähän lyhyemmät tiet. Rata ei sitten mennytkään niin hyvin, yhdelle pystylle kielto kun tulin vähän liian vinoon ja yhdellä okserilla otettiin puomi mukaan kun oli ihan paska lähestyminen. Mutta oli radalla hyviäkin pätkiä joihin sai olla tyytyväinen.

Myratin ykkösjoukkue voitti sitten joukkuemestaruus kultaa, jee!


Sitten oli vielä se 120. Verkka ja rata meni hyvin, ekaa kertaa saatiin 0vp tulos 120-luokasta! Fiilis oli tosi hyvä radan jälkeen, jotenkin se ratsastus oli niin helppoa siinä radalla eikä mitään sähläämistä. Oltiin toiset ei-sijoittuneet.

Paita....:D


Näiden kisojen jälkeen olikin Tuurin kisat jotka olivat 15.-17.8. En nyt jaksa selittää kaikista neljästä radasta kauhean pitkästi, mutta yleisesti ottaen ei mennyt ihan niin hyvin. Perjantaina 115-luokassa otettiin yksi turha puomi ja todella tyhmä kielto + yliaikaa. Ja 125-luokassa päästiin jopa esteelle numero 4....:D Päätettiin sitten jälki-ilmoittautua lauantaille 110 & 120 luokkiin. Kympin rata meni tosi huonosti, mikään paikka ei tuntunut osuvan, heppa kyllä hyppäsi ihmeen hyvin välittämättä kuskin mokailuista. Otettiin kumminkin yksi puomi mukaan. 120 oli junnucup ja se meni jo paljon paremmin, se muistutti jo vähän ratsastusta! Kumminkin, yksi kielto tuli arviointivirheen vuoksi. Pyysin hevosta vähän liikaa eteen yhdellä suhteutetulla ja sitten ei ihan paikka osunut. Mutta olin kumminkin tyytyväinen, koska ei ollut ihan helpoimmasta päästä tuo rata. Oikeastaan vain voittaja sai ainoan virhepisteettömän suorituksen. 

Pe 125-luokka (c) Maija Alasalmi

La junnucup (c) Maija Alasalmi







Kuvat (c) Enna Kujansuu





Nyt ei olla käyty missään kisoissa, ollaan vain treenattu. Hyvin on mennyt! Tällä viikolla oltiin torstaina Matti Sorvarin rataharjoituksissa ja Figo oli tosi kiva hypätä. 







Ei tosiaankaan hypätty kovin isoa, kuten kuvista näkee. Kuvat (c) Krista V

Nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja yrittänyt panostaa sileän ratsastukseenkin. Päätin, että joka päivä käytän nyt sellaista muovijuttua, (ok emmä tiä sen nimee haha) joka laitetaan selän taakse ja joka pitää kädet ja asennon oikein. Tänään ainakin Figo tuntui hyvältä ratsastaa kun käytin tuota! Toivotaan että saataisiin mun könötys nyt vihdoinkin kitkettyä pois. 

Poistin muuten Parona ja Kerttu osiot, koska haluan kirjoittaa oikeastaan enää vain Figosta. Sanon kumminkin sen, että Paronaa ratsastaa nykyään enemmän siskoni, joka on käynyt sillä jo muutamia koulu- ja estekisoja. Heillä on mennyt tosi hyvin, viikonloppuna menivät 80 & 90 luokat puhtaasti :-) 

Seuraavat kisat ovat lauantaina Ylistarossa. Menen vain junnujen aluemestaruusluokan, joka on 110+115. Kisoja ennen on Kari Nevalan estetreenit torstaina! Katsotaan jos saisi materiaalia sieltä. 

Osaako muuten joku neuvoa miten tuohon sivuun saa sen esittelyn itsestään? Ja haluaisin myös laittaa sosiaaliset mediat tuohon sivulle myös, että olisi ihan kiva jos joku neuvoisi!






1 kommentti:

  1. olis kiva jos kirjottelisit enemmän tänne blogiin :)

    VastaaPoista